Måste bara få klaga lite

Fy faaaaaaaaasen va ont foglossning kan göra! Ni som inte har det: GRATTIS!!!
Jag hade foglossning tidigt i graviditeten men sen har det varit ganska lugnt ett tag. Men nu kan jag inte sitta länge för vi människor är ju lyckligt lottade med att ha en svanskota. Det gör skitont efter att jag har suttit ett tag. Ska jag då försöka ställa mig upp kommer jag knappt upp. Då försöker jag sätta mig på sidan, men då får jag ont någon annanstans. Kul kul!

Jag var på två fester två kvällar i rad. Trevliga fester, men det var en pina för svanskotan! Jag kunde inte gärna bedöva det hela med alkohol heller.

Tyckte lite synd om mig själv... :-(

Dåliga skådisar eller dåliga manus - eller bara både och?

Jag såg precis några minuter av serien "Merlin". Jag tror den är gjord 2008, men det finns fler produktioner med samma namn. I alla fall så tyckte jag de få minuterna jag såg var både ointressanta, fåniga, klyschiga ("Hey, vi härmar alla andra fantasyberättelser, både bra och dåliga!"). Ibland brukar de flesta tycka att skådespelarinsatserna inte riktigt håller hög standard, eller någon standard överhuvudtaget, i t.ex. såpoperor. Detta slog mig också nu när jag såg lite av "Merlin". Fast då tänkte jag att det kanske inte är skådisarnas fel.

Tänk er att ni själv är nya skådisar men ni får inte så stora jobb än (visserligen är en tv-serie rätt stort) för att ni inte har gjort er ett namn än. Ni söker alla jobb och måste tyvärr rövslicka en och annan regissör (dock inte bokstavligen kanske), övertyga dem att ni är bäst. Till slut får ni jobb! Ni märker dock att manuset är hur kasst som helst, för kulturella som ni är har ni fortfarande god smak. Ni har inte fallit in i hollywood-tasten än. Vad göra? Ni behöver pengarna! Erfarenheten kanske inte är något att hänga i julgranen precis men ni syns på tv. Eftersom det gör lite ont i ert hjärta att spela efter ett kasst manus kan ni inte ge allt (ni är trots allt nya så ni är antingen inte så bra än eller så vill ni göra ett dåligt jobb så ingen minns insatsen) då det tar emot. Då ni ändå får pengarna, för ni vet att såna här serier säljer fortfarande - fantasyserier eller såpoperor - gör ni hellre jobbet gjort fort som fan, för att sedan hoppas på att ni kan försörja er ett tag till innan ni hittar ett bra manus.

Alltså=skådisarna är smarta som spelar dåligt för att de inte ska förknippas med en dålig serie eller film. Regissören och manusförfattaren är de som är bovarna. Skulle nu skådisarna vara kassa på riktigt är det nog fortfarande regissörens fel i alla fall då han eller hon har valt ut dessa skådisar.

Jaaa, så det kan bli!

RSS 2.0